Omhändertagande

Oavsett om du känner dig orolig eller trygg hos tandläkaren lägger vi stor vikt vid att du ska må bra både inför, under och efter behandlingen. Förutom att vi alltid ser till att miljön är lugn och avslappnad vilar vår vårdfilosofi på tre principer:

Smärtfrihet

Munnen och tänderna är smärtkänsliga områden och dom flesta har nog varit med om att det kan göra ont när tandläkaren arbetar. Många tror rent av att det inte går att undvika och flera av våra patienter har fått intrycket av att dom ”inte går att bedöva” eller är ”svårbedövade” vilket många gånger få som konsekvens att man struntar i smärtlindring eller helt undviker att utsätta sig för tandvård medan andra tycker att sprutan i sig är så obehaglig att man hellre väljer att ha ont en stund. Eftersom smärta är naturens sätt att lära oss vad som är farligt och vad som måste undvikas leder otillräcklig bedövning dock till att man blir mer och mer rädd och känner allt större obehag inför tandläkarbesök och måste därför till varje pris undvikas. Vi har därför som absolut krav att all behandling ska vara helt smärtfri och avbryter omedelbart vid minsta obehag.

Kontroll

En stor källa till obehag när man är hos tandläkaren är känslan av att vara utlämnad och "sitta fast". Hos oss är du alltid delaktig i behandlingen genom att Du alltid får ordentlig information om vad vi planerar, vilka moment som ingår och vad det kommer att kosta men kanske viktigast av allt, du har alltid möjlighet att avbryta om det inte känns bra. Myten att man måste slutföra behandlingen man påbörjat är som sagt bara en myt. Säger du stopp är det stopp.

Kvalitet

Att få sina tänder lagade på bästa sätt kan verka självklart men tyvärr blir det oftast inte så när man är tandvårdsrädd. Många gånger blir det mest akuta insatser under stressade förhållanden. Du vill bli färdig så fort som möjligt och helst inte behöva komma tillbaks på återbesök vilket medför att man ofta väljer enklare och kanske inte så hållbara lösningar. Hos oss anser vi att även den som är tandvårdsrädd förtjänar tänder han eller hon kan trivas med och lita på och arbetar alltid tillsammans med Dig för att skapa de förutsättningar som behövs för att Du ska få bästa tänkbara behandling. Du bestämmer, inte din rädsla!

Välkommen!

Vi är specialiserade på att ge vård till Dig med tandläkarskräck, tandvårdsrädsla eller andra obehagskänslor vid
tandbehandling

Givetvis är även du som inte är tandvårdsrädd välkommen!

Våra mål

Vi vill göra ditt besök hos oss så behagligt som möjligt.

Vi bemöter dig med respekt och förståelse för din tandläkarskräck och behandlar dig utan smärta och obehag.

Kontakt

Specialkliniken
Sveavägen 83
 113 50 Stockholm

 Tel. 08 - 32 60 80
info@specialtandvard.com