08-32 60 80
info@specialtandvard.com
Sveav. 83, 113 50 Stockholm

Priser

Självklart är ekonomi en viktig del av en tandbehandling och många oroar sig för om man kommer att ha råd, särskilt om man inte fått någon tandvård på länge. Så fort vi undersökt dina tänder ordentligt får du därför ett kostnadsförslag på den behandling som planeras. Finns det flera olika alternativa behandlingar räknar vi självklart på alla varianter. Betalning sker på plats med kort eller kontanter. Vi lämnar inte ut faktura.

Undersökning:

Är det första gången vi träffar Dig behöver vi göra en ordentlig undersökning och utredning för att kartlägga och planera för just Dina behov. Ett sådant besök kostar mellan 1500 och 2000 kronor beroende på vilka röntgenbilder som krävs och om du har ett eller flera sparade tandvårdsbidrag (ATB). Har vi träffat dig tidigare eller gått regelbundet till tandläkaren utan större obehag räcker det med en vanlig undersökning som kostar 1000 kronor.

ATB:

Varje år får du som patient en fast ersättning från staten, ett allmänt Tandvårdsbidrag. Detta är 300 kronor per år om du är mellan 30 och 75 år och 600 kronor per år om du är äldre eller yngre. Denna summa dras automatiskt när du ska betala ditt besök hos oss.

Försäkringskassan:

Försäkringskassan ersätter en del av din tandvårdskostnad. Denna ersättning baseras på ett så kallat referenspris och är lika stor oavsett vilken prislista din tandläkare använder. Reglerna för ersättning är komplicerade men förenklat fungerar det så här:

  • Upp till 3000 kronor betalar du hela summan själv.
  • Mellan 3001 och 15000 kronor betalar Försäkringskassan 50% av referenspriset
  • Över 15000 kronor betalar Försäkringskassan 85% av referenspriset.

 När ett år har gått börjar man om från början och betalar återigen hela summan själv.

Är Specialkliniken för Tandvård dyrare eller billigare än andra tandläkare?

Vår grundprislista är jämförbar med exempelvis Folktandvårdens. Vissa åtgärder är dyrare, andra billigare. Det som skiljer oss och i vissa fall gör att det kan kosta något mer än hos andra är vårt arbetssätt. Vi behandlar bara en patient i taget och sätter av tillräckligt med tid för att kunna utföra bra tandvård smärtfritt och i ett lugnt tempo. Vi är dock alltid noga med att undvika dolda kostnader och räknar därför med eventuell extratid när du får ditt kostnadsförslag.

Prisexempel:
Undersökning
1195:-
Utredning Tandvårdsrädsla inkl. röntgen 
2000:-